News & Events

FEM IDEER OM AMUNDSEN-FILM

26 August 2013
_______________________________

Niende august i år fortalte NRKs Kulturnytt om fem forskjellige større filmprosjekter som alle handler om Roald Amundsen. Ett prosjekt er godt i gang. Det er en film som kommer fra produsentene av Hodejegerne og Friland film. Et annet er fra Kon-Tiki-regissørene Rønning og Sandberg, et tredje er en animasjonsfilm for barn, et fjerde en Ben Affleck-produksjon om det spennende kappløpet til Sydpolen i 1911, og sist en produksjon fra Skofteland film om Maud-ekspedisjonen.

Alexander Wisting, oldebarn av Amundsens beste turkamerat Oscar Wisting, mener den store interessen for Roald Amundsen nå i hovedsak skyldes de store og vellykkede feiringene av sydpolsekspedisjonen i 2011. At Frammuseet ga ut alle sydpolsdagbøkene samtidig, har også bidratt til fornyet interesse for den legendariske mannen og ekspedisjonene hans.

Sist en stor filmproduksjon om Amundsen så dagens lys var i 1985. Da kom TV-dramaet på syv episoder med Sverre Anker Ousdal i rollen som Roald Amundsen. Det het Last Place on Earth.

Kulturnytt 9. august 2013

Mer om hodejegerprodusentene i Dagbladet 4. juni 2013

"Victory awaits him, who has everything in order - luck we call it.  Defeat is definitely due for him, who has neglected to take the necessary precautions - bad luck we call it"

Home Contact Site Map Disclaimer