Fram Museum Oslo

Nyheter

Velkommen til Frammutsalg! Høstens store boksalg er i gang på Frammuseet, både i museumsbutikken og på nett! Finn dine favoritter til veldig reduserte priser, salget varer så lenge lageret rekker! Bokhandlere kan ta kontakt med john@frammuseum.no for bestilling eller spørsmål. Sjekk vedlagt pdf for informasjon. Ta ellers turen til: https://frammuseum.no/shop/nb/product-category/frammutsalg/ for å bestille bøker hjem! […]

Frammuseet presenterer: The Roald Amundsen Memorial Lectures 2023!

Vi er stolte av å kunne annonsere den 11 årlige Roald Amundsen Memorial Lectures! Foredragene og festen holdes på Frammuseet den 24 og 25 Nov. Nedenfor er fullt program for helgen samt informasjon om påmelding og spørsmål. Vi håper vi sees i November for en helg full av spennende forelesninger, mat og mennesker!

The Nansen Photographs til Tyskland

Vår utstilling The Nansen Photographs har ankommet Tyskland og kan sees på universitetet Humboldt-Universität zu Berlin i tysk oversettelse, Reise ans Ende der Welt. Det er også laget en tysk oversettelse av boken, som kan sees her.

Forelesning om HMS Erebus og Endurance

25. mai 18:00 vil John Geiger og Mensun Bound forelese om de sensasjonelle funnene av to av polarhistoriens tapte skip, John Franklins HMS Erebus og Ernest Shackletons Endurance. Det er kun 100 billetter tilgjengelige og salget starter nå! Åpne eller last ned denne PDFen (kun på engelsk) og klikk epostlinken nederst for å bestille.

God Jul og Godt Nyttår fra Frammuseet!

Takk til alle som har kommet på besøk til oss i år og alle som har samarbeidet, støttet, fulgt med på det vi deler og tatt del i den alltid spennende polarhistorien. Vi legger ut en liten snutt fra julemiddagen i 1910 ombord på Fram, for å mimre tilbake til tiden da mannskapet feiret jul […]

Frammuseet holder åpent i julen!

Her på Frammuseet er det åpent hver eneste dag gjennom året, og det inkluderer selvfølgelig jul og nyttår. Om det er for å oppleve den spennende polarhistorien eller for å gjøre den siste julehandelen, hjertelig velkommen til oss hver dag, fra 10-17! 🎄

Kappløpet mot Sydpolen

I dag minnes vi Roald Amundsens utrolige bragd av å være den første til å nå Sydpolen, og også det tragiske utfallet av Robert Falcon Scotts ekspedisjon i forsøket på å nå samme mål. Denne videoen gir et godt bilde av kappløpet etappe for etappe. Video produsert av Sarner.

Posten feirer Roald Amundsen 150 år

I år feirer vi Roald Amundsens 150-årsdag! I den anledning har Arnfinn Skåle fra Posten tatt en tur til Frammuseet i Oslo. I videoen under kan du lære mer om da Amundsen fikk en egen frimerkeutgivelse, og det dramatiske forsøket på å nå Nordpolen i 1925.