Nyhet: Årskort på Frammuseet!

Frammuseet har nå gleden av å tilby årskort. Hovedårsaken for lansering nå, er det nylig startede arbeidet med renoveringen av Gjøa, Roald Amundsens skute som tok ham og mannskapet gjennom Nordvestpassasjen i 1903-1906.
Nyhet: Årskort på Frammuseet!

Kortet er gyldig i hele 2017 for registrert innehaver, samt en ekstra voksen og opp til tre barn under 16 år.

Prisen er kun 400 kr, og gir deg adgang til museet hele året!

gjoa_i_san_francisco057_large.jpg

Gjøa

Etter at Frammuseet overtok Gjøa fra Norsk Maritimt Museum har Gjøa fått eget hus på lik linje med “Fram”. Fartøyvernsenteret har i et par omganger hjulpet museet med å flytte båten og rigge henne opp igjen inne i det som sannsynligvis blir siste hvilested. Vi tilbakefører for tida skroget tilbake uten å fjerne noe av det som allerede er gjort. Vi tilfører ny materiale slik at skroget skal tåle å stå i museet uten å synke sammen pga. gravitasjonen og for å få fartøyet til å framstå slik det var da Amundsen & Co seilte gjennom nordvestpassasjen.
I denne bloggen vil vi framover fortelle litt om dette arbeidet.