Fram Museum Oslo

Private arrangementer

Konsepter

Alle våre gjester har forskjellige forventninger til sine arrangementer. Noen vil ha det mer rustikt, og noen vil ha det mer sofistikert. Noen vil ha mer fokus på mat og drikke, og noen vil ha mer fokus på formidling av polarhistorien. Noen vil ha en opplevelse med hint av norske folketradisjoner innflettet, og noen vil heller høre på Grieg under middagen.

Vi på Frammuseet finner alltid en løsning som treffer Deres ønsker på best mulig måte. Her er noen av våre eventkonsepter.

8-retter-fingermat-kreativ-catering_2_large.jpg

Frams 4. ekspedisjon: din kulinariske reise med Frams mannskap

Gjestene vil få servert et utvalg av småretter og drikke, relatert til Fram-ferdene, på forskjellige steder i museet. Guiden vil fortelle historien bak Fram og forbindelsen mellom det som blir servert og ekspedisjonene, blant annet ved hjelp av dagbøkene til mannskapet.

Lokaler: Explorers’ Club + Fram (omvisning og servering)
Antall gjester: opp til 30 pax
Varighet: 1,5-2 timer

•    velkomstdrink: cocktail Nansen Mule serveres i Explorers’ Club i Fram-emaljekoppene – kopier av servise som ble brukt ombord. Guiden begynner med å fortelle om Nansens idé til Frams unike konstruksjon.

•    canapéer + vin: utvalg av fingermat basert på ekspedisjonsrelaterte råvarer (laksetartar, tørrfisk, spekemat, kongekrabbe) + vin og mineralvann serveres på dekket av Fram. Omvisningen fortsetter her og deretter inne i skipet.

•    ost og Sætre kjeks + Ringnes bokkøl: én av de få alkoholholdige drikkene tilgjengelige ombord under første Fram-ferd. Gjestene vil kunne se kopier av de originale flaskene og Sætre kjeksesken nede i lasterommet. Turen fortsetter videre opp til midtdekket hvor serveringen vil skje.

•    pannekaker med brunost: Lindstrøm serverte amerikanske pannekaker til mannskapet hver frokost da de overvintret i Antarktis. Vi serverer de i Amundsen salongen.

•    kaffe + Cloetta sjokolade: Cloetta ble stemt på som beste sjokolade for sledeekspedisjonen mot Sydpolen av mannskapet ombord på Frams tredje ekspedisjon. Gjestene vil avslutte kvelden med en kopp kaffe og en sjokoladebit på dekket av Fram.

elina_event_1_large.jpg

FRAM: “Alt for Norge”

Fram-ferdene var en viktig del av norsk historie og var betydelige for selvindentifiseringen til den nye norske nasjonen på slutten av 1800-tallet / begynnelsen av 1900-tallet. I løpet av denne kvelden vil gjestene oppleve Frammuseet som et unikt polarmuseum med hint av tradisjonell norsk kultur og moderne kokkekunst basert på de beste lokale sesongvarer.

Lokaler: Explorers’ Club + Fram (servering) & hele Fram-bygget (omvisning)
Antall gjester: opp til 90 pax
Varighet: 4-5 timer

•    velkomstdrink: musserende + fingermat basert på tradisjonelle norske råvarer serveres i Explorers’ Club og i utstillingslokalene (avhengig av antall gjester). 

•    guiding: guidene tar gjestene med på en spennende runde i museet og viser de viktigste attraksjonene i utstillingene: Fram-modellen i isen, isbjørnen, hundesleden fra sydpolsekspedisjonen, sydpolsteltet. Omvisningen avsluttes på dekket av Fram.

•    middag på dekket av Fram: vi ringer i skipsklokka og inviterer gjestene til bords på hoveddekket, mens kokkene gjør seg ferdige med siste forberedelser til serveringen på akterdekket. Levende norsk folkemusikk spilles i pausen mellom rettene.

•    Akevitt til kaffe: det “mest” norske brennevinet man kan finne. Godt laget akevitt servert som avec, kan konkurrere med gode konjakker. 

•    inne på Fram: etter at middagen er servert er gjestene velkomne til å oppleve Fram under dekk. Om ønskelig, kan guiden være tilgjengelig for å fortelle mer om livet ombord.

elina_event_2_large.jpg

I Amundsens fotspor

Lokaler: Gjøa + Fram (servering) & hele museet (omvisning)
Antall gjester: opp til 30 pax
Varighet: 4-5 timer

Gjestene vil få mulighet til å oppleve museets to største attraksjoner: polarskipene Fram og Gjøa. Begge er forbundet med den legendariske norske polfareren Roald Amundsen, første mann som nådde både Sydpolen og Nordpolen. Vi vill også fortelle dere om Amundsens mindre kjente, men minst like spennende flyekspedisjoner til Arktis.

•    velkomstdrink: musserende/cocktails serveres på dekket av Gjøa. Omvisningen begynner her. 

•    Omvisning: med fokus på Amundsens ekspedisjoner og hans talent for planlegging, organisering og gjennomføring av disse.

•    Akevitt i igloen + inuitdrakt: shotter med akevitt blir server i vår iglo av én servitør i tradisjonell inuitdrakt. Guiden forteller om hvor viktig all kunnskapen fra urbefolkningen i Arktis var for Amundsens ekspedisjoner. Omvisningen fortsetter i utstillingene i Fram-bygget.

•    middag på dekket av Fram: vi serverer en polarinspirert meny på hoveddekket av Fram. Guiden leser opp notatene fra mannskapets dagbøker fra Sydpolsferden mellom rettene.  

•    inne på Fram: etter at desserten er servert er gjestene velkomne til å oppleve Fram under dekk og se hvor mannskapet bodde og hvordan livet ombord var organisert. Guiden vil være tilgjengelig for spørsmål.

elina_event_3_large.jpg