Fram

Museets fremste utstillingsobjekt er, som navnet vårt indikerer, polarskipet Fram. Publikum kan fritt gå ombord og under dekk for å se lugarene, lasterommet, byssa, maskinrommet og salongene.
Fram

 

Vi er stolte over å presentere Fram - verdens sterkeste polarskip.


Etter Fridtjof Nansens første ekspedisjon, vendte Fram tilbake til Colin Archers verft for ombygging. Et ekstra dekk ble installert, noe som gjorde forholdene mere bekvemme for mannskapet. Fram ble så igjen ombygget for tredje Fram-ekspedisjon, men er i dag satt tilbake til den stand hun var i under Otto Sverdrups kommando på andre Fram-ferd.

Sverdrup ble utnevnt til første formann av Kommiteen til bevarelse av polarskipet Fram. Det hadde ikke lykkes noen å skaffe midler til å bevare skipet, men Sverdrup ga seg ikke før problemet var løst.

_tsh4891_large.jpgBesøkende er velkomne ombord

 

_group_0_-_df19545__df19655-106_images_large.jpg

Nansensalongen er omgitt av små lugarer. Salongen er åpen for publikum, og kan til og med leies til private evenementer.

 

framstitch_m_hatt_3_large.jpg

Gå på oppdagelsesferd under dekk

 

_group_9_-_df12093__df12119-27_images_large.jpg

Pianoet fra 2. Fram-ekspedisjon

 f3_large.jpg

Frams bysse

 

Ship Shape!

Det er vårt mål å  gjøre Fram enda mer spennende enn i dag ved å rigge henne "sjøklar" for en ekspedisjon. Vi arbeider nå med å sette Fram i den stand som hun var under sine ekspedisjoner - et fungerende skip med lyder og lukter fra eventyrene i polområdene.

Les mer om Fram her