VÅRE UTSTILLINGER

Fram

tsh_0604_large-1
tsh4891_large-1
group_0_-_df19545__df19655-106_images_large-1
framstitch_m_hatt_3_large-1
group_9_-_df12093__df12119-27_images_large-1
f3_large-1

Museets fremste utstillingsobjekt er, som navnet vårt indikerer, polarskipet Fram. Publikum kan fritt gå ombord og under dekk for å se lugarene, lasterommet, byssa, maskinrommet og salongene.

Vi er stolte over å presentere Fram - verdens sterkeste polarskip.
Etter Fridtjof Nansens første ekspedisjon, vendte Fram tilbake til Colin Archers verft for ombygging. Et ekstra dekk ble installert, noe som gjorde forholdene mere bekvemme for mannskapet. Fram ble så igjen ombygget for tredje Fram-ekspedisjon, men er i dag satt tilbake til den stand hun var i under Otto Sverdrups kommando på andre Fram-ferd.

Sverdrup ble utnevnt til første formann av Kommiteen til bevarelse av polarskipet Fram. Det hadde ikke lykkes noen å skaffe midler til å bevare skipet, men Sverdrup ga seg ikke før problemet var løst.

Gå ombord og utforsk en av Norges definitive nasjonale skatter - polarskipet Fram - det sterkeste treskipet som er bygget, som brøt alle tidligere rekorder for reiser lengst nord og lengst sør. Den nye 270º surround filmen kan sees fra dekket på Fram kontinuerlig hele dagen.

I 2018 rigget vi Fram på nytt for ekspedisjon, med en ansiktsløft på innsiden, hvor vi åpnet lugarene for publikum, rigget verkstedet og maskinrommet, organiserte lasterommet, plasserte ut originale gjenstander, livaktige dukker, lys og bilde installasjoner og interaktive utstillinger.

I 2020 vant Frammuseet the outstanding achievement THEA award for denne museumsoppgraderingen.

Les mer om Fram her