Fram Museum Oslo

Åpning av ny utstilling «Sailing The Sea Of Science» med kongelig besøk fra Monaco

Under åpningen av den nye utstillingen «Sailing The Sea Of Science» 22.06.2022, som viser Fyrst Albert I sine ekspedisjoner og de tidligere norske ekspedisjoner til Svalbard, fikk Frammuseet besøk av Kronprins Haakon og Fyrst Albert II, sammen med Fyrstinne Charléne og parets to barn, arveprins Jaques og Prinsesse Gabriella.

De kongelige ankommer museet og blir tatt imot av Direktør for Frammuseet Geir O. Kløver og Styreleder Olav Orheim (Foto: Frammuseet)
De kongelige ankommer museet og blir tatt imot av Direktør for Frammuseet Geir O. Kløver og Styreleder Olav Orheim (Foto: Frammuseet)
Ankomst ved Frammuseet (Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff)

Sailing The Sea Of Science

Hans kongelige høyhet Fyrst Albert I av Monaco (1948 – 1922) var en suksessfull utforsker og leder av et stort antall vitenskapelige ekspedisjoner.

Skipene hans var noen av de første som ble bygget spesifikt for oseanografisk arbeid og var utstyrt med det siste innen teknologi, moderne laboratorier og hadde gode arbeidsforhold for en blanding av internasjonale vitenskapsmenn og mannskap.

Utstillingen dekker blant annet Fyrst Albert I sine fire ekspedisjoner til Svalbard, hvorav mange ble viktige for den Norske utforskningen av Svalbard og en statlig forskningsinstitusjon dedikert til vitenskap og forskning i polar regionene, som senere ble til det Norske Polarinstitutt.

Fyrst Albert II åpner utstillingen, sammen med Olav Orheim og Dir. Geir O. Kløver (Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff)
Fyrst Albert II og Kronprins Haakon utforsker utstillingen (Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff)
Fra utstillingen «Sailing The Sea Of Science» (Foto: Frammuseet)
Fra utstillingen «Sailing The Sea Of Science» (Foto: Frammuseet)

Kronprins Haakon møtte barnebarn til polfareren Gunnar Isachsen som deltok på en av ekspedisjonene til Fyrst Albert I. (Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff)
Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

https://www.kongehuset.no/nyhet.html?tid=212753&sek=26939

https://www.nrk.no/norge/fyrstinne-charlene-var-borte-fra-offentligheten-i-ett-ar–her-gjor-hun-_comeback-i-norge-1.16011092

https://www.vg.no/rampelys/i/5G59KX/deler-bilder-fra-norgesbesoeket