Fram Museum Oslo

Frammuseet er åpent igjen

Frammuseet åpner i morgen, fredag 8. mai kl. 12.00, dørene for første gang siden pålegget om å stenge kom 13. mars. Vi planlegger å holde åpent hver dag resten av året i normal åpningstid. Museet har aldri vært stengt så lenge siden begynnelsen av 1980-tallet, da museet var vinterstengt.

Dette blir utfordrende med tanke på renhold, avstand og øvrige smitteverntiltak, men vi mener det er viktig å få ansatte tilbake i arbeid og kunne tilby Oslos befolkning og evt. tilreisende et kulturtilbud. 

Frammuseet har enda ikke fått signaler om kompensasjon av tapte billettinntekter, slik flere andre museer på Bygdøy fikk i forrige uke, men vi lever i håpet om at det ikke blir gjort forskjell på museene. Vi mener derfor at det er forsvarlig å åpne museet, selv om vi ikke forventer den helt store publikumsstrømmen til å begynne med. 

I perioden 8. mai til 15. juni vil vi kun kunne ha 50 besøkende inne i museet samtidig. 

Kontakt: Museumsdirektør Geir O. Kløver

Tel. 99 50 33 30

Epost geir@frammuseum.no